Spinning

Tehnica de pescuit spinning se foloseste in special pentru capturarea pestilor rapitori. In functie de mediul in care se pescuieste, dar si in functie de tipul de peste vizat, echipamentul necesar pentru spinning poate fi destul de variat.

In general, lansetele pentru acest tip de pescuit au dimensiuni intre doi metri si trei metri, cu o actiune intre cinci grame si 150 de grame. Ele trebuie alese in functie de gabaritul dumneavoastra, de stilul de pescuit pe care-l preferati sau in functie de tipurile de naluci care vor fi lansate (linguri, cicade, jiguri, spinnerbait-uri etc

In functie de clasa de putere a lansetelor, ele se impart in mai multe categorii: ultra light, light, medium light, medium heavy, medium, heavy si extra heavy. Firele de pescuit care se folosesc cu precadere in tehnica de pescuit spinning sunt cele monofilament si cele fluo, insa asta nu inseamna ca unii pescari prefera alte modele. Exista o mare varietate de fire de pescuit care se utilizeaza la spinning, asa ca trebuie sa verificati cu atentie ofertele.

Nalucile indicate pentru acest tip de pescuit sunt voblerele (atat cele de suprafata, cat si cele de adancime), linguritele oscilante, linguritele rotative si twisterele sau shadurile.