Feeder

Pescuitul la feeder reprezintă o metodă aparte de pescuit „la grund”, adică un pescuit cu lesturi mai mult sau mai puțin grele, care țin atât montura cât și momeala pe fundul apei. Cel mai adesea lesturile sunt formate fie din coșulețe momitoare fie din „method feedere” sau plăcuțele momitoare. Acestea au rolul de a purta "hrana" ("feed" in engleza), nada și momeala în zona aleasă de pescar.

Din punct de vedere al sportului, pescuitul la feeder este o disciplină de sine stătătoare, în cadrul pescuitului staționar. Prima ediție a Campionatului Mondial de Pescuit la Feeder a avut loc in Italia in 2011 Putem spune fără să exagerăm că atât în Moldova cât și in lume, pescuitul la feeder a devenit un adevărat fenomen, pentru că an de an tot mai mulți pescari adoptă acest stil de pescuit.

Este o metodă simplă și foarte eficace, pentru că momitorul poartă nada în mod constant în aceeași arie, și pentru că momeala se afla in imediata apropiere sau chiar îngropata in nada, ca o capcană pentru pești. De asemenea este o metodă ușor de asimilat, practic oricine a pescuit în trecut cu o lansetă nu va întâmpina dificultăți în adoptarea pescuitului la feeder. Numărul relativ redus al accesoriilor, și costul decent al echipamentelor folosite nu poate fi ignorat, în prezent producătorii ne vin în întâmpinare cu o gamă vasta de scule și accesorii pentru a satisface orice exigențe și buzunare.